lördag 28 maj 2016

Av med det gamla, på med det nya....

Gamla 34 klingan på väg ut genom fönstret??? A,nä!
 
Efter gårdagens etapp klagade Martin på att hans cykelbyxor spände över låren vilket var ett klart tecken på att han hade börjat "bygga benmuskler" under de tidigare etapperna....Vi satte oss genast ner i baren för att analysera detta fenomen, hur kunde detta komma sig? Vi kollade igenom innehållsförteckningen på Vitargon men hittade inget skumt där. Efter ytterligare funderingar vändes våra blickar mot cykeln och vi konstaterade att framdrevet var med 34 taggar. Där låg kanske en del av problemet med muskelbyggnationen. Martin har helt enkelt kört med för hög utväxling som har gjort att lårmusklerna har börjat växa oroväckande.... så tänk på att inte köra på för tunga växlar.
 
 Idag är det en mastodont klättring för de som kör Classic, drygt 3000 höjdmeter och de kan förvänta leriga stigar efter nattens hällregn.
Vi har pratat ganska mycket med en annan TREK åkare som kommer från Tyskland och han hade med sig en extra 30 klinga som Martin kunde köpa loss. Bara att ge sig upp på rummet byta klinga och korta kedjan, sen i trikåerna och ner till startfållan.



Full koncentration, kedjan kortas, nya drevet på och lite Loctite på skruvarna sen är det nog
 "bar o åk"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar