måndag 26 augusti 2013

Trans Schwarzwald

Nu är det snart dryga veckan sedan vi kom hem efter årets cykelfest nere i Tyskland, dessvärre har vi släpat lite med rapporteringen men vi får skylla på tekniken. Sorry! Till att börja med så kan vi starkt rekommendera fler att åka utomlands och köra etapplopp. Nu har vi i och för sig bara testat etapplopp nere i Tyskland men något mer välorganiserat och "valuta för pengarna" känns svårt att hitta här hemma i Sverige. Vad sägs om 550 startande och en organisation på 100 pers som såg till att allt flöt på. Poliser i varje gathörn som stoppade bilar när vi kom farande, pastaparty på kvällen med tal av Borgmästaren i byarna där vi hade nattläger. "Goodie-bag" när vi kom ner med så mycket prylar i så man nästan skämdes.

På resan ner tog vi det lite lugnt och passade på att sticka av från autobahn, här fixar vi lunch i bästa RMI stil, matlagning på Trangiaköket och snygg duk på bordet. Inget lämnas åt slumpen.


Lite fika på maten, bara att trycka i sig godsaker och fylla på "fett-depåerna"

Vart vi än far i världen ser vi till att alltid få med oss ett paket Zoegas Skånerost
 
 
Några minuter innan starten på första etappen, var lite glest med nordbor förutom ett gäng härliga danskar som körde med "Dannebrogen-tröjor"


Banan var bitvis krävande...
 
 
Vi hade förmånen att köra i riktig högsommarvärme som tog ut sin rätt om man inte var noga med att dricka ordentligt. En bit in i loppet började vätskebristen göra sig påmind med krampkänningar...
 

Första etappen avklarad, bara fyra kvar.....
 
 

Landskapsbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar