torsdag 29 augusti 2013

Allergisk mot höjdmeter...???

Sista etappen på Trans Schwarzwald 2013 var en kort rackare, bara 64,5 kilometer men många härliga höjdmeter som grädde på moset denna avslutningsetapp. Med bara milen kvar på loppet klev vi in i en fantastisk klättring. Om inte mina ben hade bett om nåd innan (vilket de hade) så skrek det i dem nu. Med målet, weissbier och en grillad kyckling som målbild var det bara att växla ner och trampa på. Kändes som den klättringen kunde varit ett eget kapitel i boken " Mental tuffhetsträning"

På väg till dagens arbetspass i cykelsadeln
 
Så här kunde det se ut vid ett "pastaparty", så mycket party var det kanske inte men pastan var god och gav fin kräm i benen inför kommande etapp. Kändes lite tufft att försöka äta och dricka ikapp det man hade förbrukat i kaloriväg under dagen, även om vi kämpade på med pizza, chips och andra "Carbo loaders"
Med rinnande ögon på grund av ben som var väl insmorda av linnement fixas det sista på hojen inför dagens etapp. Precis som i Norge är det alltid puts och studs som gäller innan start, det tummar vi aldrig på.
 
Grovstäda av hojjen, ganska skönt att vi körde i torrväder. Lättstädat och fint! Framför allt sparade det kedja och andra slitdelar. Sen var det extremt bra "före" det förekom en hel del utförslöpor på gräs och det hade kanske inte varit så spännande att kana nerför dem i 40 knyck...



Varje dag tryckte man upp ett "Race info blad" med all tänkbar information om kommande etapp och även hur dagen hade varit med bland annat resultat från elit åkarna, välarbetat och seriöst.
 
 
Nästa gång får vi se till att också fixa så vi kan sitta och värma innan starten, sedan tidigare och i andra sammanhang har vi ju lärt oss att en bra start är viktig. Detta kan kanske vara lösningen så vi slipper chockstarta kroppen fem dagar i rad, även om den inte verkar ta allt för mycket stryk av det, eller??
 
Nattförvaring inomhus av våra ögonstenar.

Under veckan här nere var vi en hel del tillsammans med det danska Team 50+ och fick bland annat lära oss vikten av att man måste "hygge sig" vilket fritt översatt till svenska kan innebära att man måste njuta av livet. Här tränar vi på det...... Tack för nu, dags att titta framåt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar