lördag 26 januari 2013

Lite större komfortzon

 
 
 
Lite större komfortzon och bra kläder är det enda som behövs.. 
 
Vi har fått lite frågor från vänner som har svårt att förstå tjusningen med att cyklar på vintern... Först och främst har de undrat över hur vi klär oss för att hålla kylan ute. Det viktiga är som de flesta vet att hålla vinden ute och försöka hålla sig så torr som möjligt på kroppen, därför hittar man inte en enda bomullsfiber bland våra kläder. (Bomull binder vatten och vatten kyler) Sen har vi alltid ett vindtätt plagg ytterst som har bra andningsförmåga så vi blir av med fukten (läs svett...... )
Sist men nästan på viktigast är att man inte har för mycket kläder på sig. På 1900-talet fick både jag och Martin lära oss att man skulle frysa lite i början av "turen" sen jobbar kroppen upp en behaglig arbetstemperatur. (Ofta nu i vinter har det "bitit" lite i fingrarna innan vi har kommit igång riktigt, men det hör till.) När man varit ute och åkt någon timme och kylan har hunnit jobba sig in till fötterna är det ett tips att vänta någon extra minut innan man kliver in i duschen där hemma... bäst att låta fötterna "tina upp" under lite längre tid.
Idag pratade vi lite prylar när vi var ute och kunde konstatera att det är värt varenda krona att köpa bra prylar, för de extra pengar man lagt på bra utrustning är glömda när man slipper frysa och allt fungerar som tänkt.
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar