måndag 7 januari 2013

Hoppas vi inte träffas.......



Pratade med Martin inför kvällens mörkerpass ute i våra "träningsmarker" och han upplyste om att nu hade vi fått sällskap av även en varg som också hade härjat runt i skogarna. Lite intressant att vi har varg så här långt ner i landet men det händer då och då. Hoppas nu vargen kan "återvända" till lite lugnare trakter med livet i behåll. Det känns lite annorlunda att ha en varg springande här nere men den känslan hade vi även där det började dyka upp vildsvin.
Satt och funderade på väg  hem från helgens utflykt till Gothia Cup i Göteborg. Vad är det som driver mig till att cykla/springa ute i ur och skur när många väljer att träna inomhus på löpband och spinningcyklar? Efter ett tag kom jag fram till att det nog är 60% naturupplevelse och 40% endorfinkick som jag inte får inomhus. Testade att springa på löpband i förra veckan men det var "mental härdsmälta" för mig, bara att lägga ner.

Nu lockar kvällens ute pass.....

Lund

Varg dödade får i Genarp

Publicerat: kl 07:41 , Nyheter P4 Malmöhus
Ett får dödades troligen av en varg i Genarp utanför Lund natten till söndagen. Det visar angreppssättet och spår i området, hävdar länsstyrelsen.

– Angreppssättet och spår i området tyder på att det med stor sannolikhet är en varg som har dödat fåret. Det var kraftiga bett och djuret hade ätit omkring sju-åtta kilo av fåret, berättar Bertil Nilsson på Länsstyrelsen Skånes naturskyddsenhet i ett pressmeddelande.
Länsstyrelsen uppmanar nu fårägare i hela Skåne att se över sina stängsel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar