söndag 25 oktober 2015

Inte allt för många mil...

Kvällsbild från Misterhults Skärgård
 
 Förra veckan var det dags för årets "Älgpaddling" uppe i Misterhults skärgård. Tors- söndag ute med gubbarna och våra kajaker, helt underbart! Vi har haft vår traditionella höstpaddling de senaste 15 åren. Nu är det ju inte som så att det är antalet paddlade kilometer som är det viktiga utan bara att ha det gott. (För er som ändå vill veta så blev det runt 8o km paddlat ) I år var det mer havsörnar än fiskmåsar som svävade över oss. Minns första åren när vi såg örnarna, det var en extremt härlig känsla att se dessa fåglar som kan bli drygt 2,20 meter mellan vingspetsarna.
Skärgården kan vara ganska ogästvänlig i mitten av oktober med regn, låg temperatur (vi har haft is på sovsäckarna några morgnar när vi vaknat, (vi sover ofta ute direkt på klipporna)) och mycket vind. Då är det gött vara ute med rutinerade gubbar som har åtskilliga dagar ute och grym fältvana.

 
Denna helgen har det varit en del cyklande, i lördags var vi ute och körde några timmar och trampade bland annat förbi Glembros MTB läger i Frisksportarnas stuga, Robbans läger verkar alltid vara lika uppskattade. I år var det läger nummer 18 så viss rutin har säkert infunnit sig...
Söndagen blev det en lugn runda på några mil, en del fotograferande, hösten är ju extremt vacker så "ute-abstinensen" var för stor för att man skulle vara i asfaltsdjungeln.

Foto från Häckeberga slingan idag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar