söndag 4 oktober 2015

08 vs 046

 
Fredagen bjöd på sedvanlig "After Work Bike", nu är det ju som så att det är bara andra fredagen som vi har kört efter jobb, men det känns som det kan bli återkommande så länge solen är uppe till rimlig tid på kvällen. Det är ju kanongott att starta helgen med några goa kilometer på hojen innan det är dags att trilla in i "fredagskomat" .
Igår blev det en tur med Suunto Micke och Pelle, riktigt trevligt eftersom vi flyttade på lite mentala spärrar över tekniska partier samtidigt som det blev några "- A fan, här har jag inte kört innan," Vi var uppe och snurrade kring åsen och givetvis passade vi på att köra "12:an", det är stigen som går uppifrån radartornet ner mot Veberöd, parallellt med asfaltsvägen och som var nominerad till Årets stig 2012, därav namnet. Undrar om den ligger med som ett "Strava segment" för där är fantastiska möjlighet att stå på nerför....
 
Nu är vi ju inne i säsongen när det är jakt på många ställe längs med stigarna, igår var den del av Björnstorpsrundan "avstängd" på grund av jakt så det fick bli lite grusvägsrull i stället. Viktigt är att visa respekt för avspärrningarna, ser man en röd prick på sig själv eller träningskompis är det dags att växla upp och öka kadensen, så passera inte jaktskyltar utan välj annan väg.
 

Martin har spenderat med helgen med familj och cykel uppe i Stockholm. Det blev en runda ut på Gärdet och han passade även på att testa av Lidingö MBT slingan en bit, men fick vända om efter ett tag då tiden började bli knapp.
 
Prata med bönder på bönders vis och de lärde på Latin. Nu är det ju som så att varken Martin eller jag är grymt svängda på latinska fågelnamn, men Grus Grus och Milvus har i alla fall fastnat och det kan man ha nytta av vid de mest oväntade tillfälle. När Martin kom upp efter en lätt klättring på en gammal soptipp i Stockholm, möttes han av två härliga ornitologer som spanade efter nya arter att kryssa av.
"- Hej, hej. Har ni sätt några Grus Grus idag" var öppningsfrasen från Martin och vips var isen bruten mellan skåningen och stockholmarna, Härligt.
Vad vi vill ha sagt med detta är att det aldrig är fel att veta att Grus Grus är Trana på latin....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar