fredag 5 juli 2013

En dag nerför berget

 I morse tog vi oss ner till Säfsen Alpin för att hämta ut cyklarna. Det var fullt drag i uthyrningen och alla hojar verkade vara på väg ut för en dag i backen. Lite plock med prylarna innan vi kunde ge oss upp i liften för dagens första åk. Grymt laddade att få köra på rejäla DH cyklar, vi hade ju bara kört "lätt-lätta" banan på våra XC cyklar efter att först ha klättrat upp. Detta var lyx.... lift upp!
Precis som jag anade gjorde Henrik vägval som innebar en hel del "luft"  under cykeln, men jag fegade ur. (Man är ju inte tjugo längre.... och har fru och barn..)
 Efter lunch hittade vi en slinga som vi utnämnde som "dagens stig" med en mix att trevliga småhopp, körning över stenhällar, lite lera och snäva svängar. När man kom ner till liften igen så hade man bra pump i armarna och ben var på gränsen till kramp. Statisk och funktionell träning.


 Bra ordnat med cykeltvätt och sen översyn inför morgondagen, då kör vi igen. Kanske vi tar en runda upp till Vansbro på morgonkvisten för att kika på Vansbro Triathlon som går i morgon. Känns som en rejäl sportvecka det här, kul
Dagens naturbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar