söndag 20 januari 2013

Mot ljusare tider.... Eller?

I morse när jag åkte ner till klubbstugan reflekterade jag över att det var mycket ljusare än förra veckan, solen kämpade sig upp vid horisonten mot en himmel utan moln. Som bäddat för en härlig söndagstur i solsken.
Det var ganska ont om folk ute idag men gott om vilt, det dröjde inte länge förrän vi såg dagens första vildsvin, ett gäng på fyra rejäla pjäser som gick över vägen 30-40 meter framför oss. (hade varit kul att fånga dem på bild, får jobba på det...)
Idag höll vi oss på norra delarna av skogen eftersom det är lättare att samla ihop höjdmeter där, RMI stigen upp och redan där har du fått en samling positiva höjdmeter. Inne i granskogen låg det inte riktigt lika mycket snö så där var det ännu mer lättåkt, fast vi upptäckte att snön hade lite annan karaktär idag jämnfört med i tisdags. Snökristallerna var lite mer "hala" så det var lite tuffare att få rejält grepp i de brantaste partierna.
Efter dryga timmen ute så hade min energidryck förvandlats till en kall issörja, lyckades sörpla i mig lite som ännu inte hade frusit. Lite lurigt att dricka kallt eftersom det är lätt att magen får ta stryk, men det klarade sig. Tror vi ska lyxa till det och ta med oss varm blåbärssoppa ut nästa helg, måste hinna stanna för lite "gofika"
Eftersom det bara har blivit ett cykelpass denna helgen och veckan som kommer är fullspäckad med jobb så "utlyste" vi den som vilovecka (från cyklandet) och satsar på en hel del timmar i sadeln till nästa helg, håller tummarna att vi fortfarande har vinterväder här nere då för det gör allting så mycket lättare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar