fredag 28 december 2012

Fartlek på Döskallerundan och två vildsvin på flaket

 Idag blev det ett riktigt kvalitetspass, körde större delen av Döskallerundan så nära max vi kunde utan att stupa eftersom vi hade bestämt att köra lite längre idag. En lite tuffare öppning de första två milen sen lite lugnare den sista biten. Vi stack ut på klockan två och körde fram till att mörkret sänkte sig då vi tände pannlamporna och såg månen gå upp.
Eftersom temperaturen var en bit under nollan idag så var det torrt och fint ute i skogarna, stigarna höll riktigt bra så nu håller vi tummarna på att kylan håller i sig.
Stackarna på flaket.
Precis i skymningen när vi rullade på grusvägen träffade vi på ett gäng jägare som hade varit ute idag och skjutit av lite vildsvin. På en av bilarna låg två som hade fallit offer för kulorna.
Jägarna berättade att de brukar skjuta av 15-20 stycken/dag när de är ute, så vi kan väl konstatera att det finns gott om vildsvin här ute. Om ni är ute och cyklar i skogarna och ser jägare så stanna gärna och ta reda på var jakten pågår så ni kan välja annan väg, både för er och jägarnas skull....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar